Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βαρύς και ασήκωτος ο Ντρπιτς!

Μπορεί οι ιατρικές εξετάσεις του Ντίνο Ντρπιτς να βγήκαν... πεντακάθαρες, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Κροάτης στόπερ έχει να αγωνιστεί ένα χρόνο περίπου. Κάτι που είναι απόλυτα ευδιάκριτο, με τον Ντρπιτς να δείχνει τόσο βαρύς και ασήκωτος στις προπονήσεις που στα Σπάτα έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν τα στοιχήματα για το αν θα προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο ματς μέχρι τη λήξη της σεζόν.
Ο 29χρονος στόπερ, παρ' όλο που έχει καλά στοιχεία, είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να προσφέρει άμεσα. Πάντως, στην ΑΕΚ το γνώριζαν αυτό πριν τον αποκτήσουν, γι' αυτό άλλωστε και του προσέφεραν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης σε περίπτωση που δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.
Παρατηρήσεις και επισημάνσεις
Στην ανάλυση των λαθών που έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προχώρησε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ, που έδειξε στους παίκτες του σε βίντεο αποσπάσματα από το ντέρμπι. Ο Ισπανός είχε ζητήσει να του μοντάρουν τις φάσεις από τα τρία γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, κάνοντας μάλιστα και ονομαστικές παρατηρήσεις στους παίκτες του, κάτι που γενικότερα το αποφεύγει.
Πάντως, ο Σεβιγιάνος τεχνικός εξήγησε πως δεν αναφέρεται σε κάποιον ονομαστικά από κακία, αλλά για να επισημάνει το λάθος και να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους. Ετσι, χθες δέχτηκαν αρκετές παρατηρήσεις οι Μάκος και Μανωλάς, με τον πρώτο να ακούει τον Χιμένεθ να του εξηγεί πως στη φάση του πρώτου γκολ δεν πήδηξε και έχασε τον Σαριέγκι και πως στο δεύτερο γκολ φοβήθηκε την κάρτα και δεν έκανε φάουλ στον Σισέ.
Παρατηρήσεις έγιναν και στον Μανωλά, ο οποίος δεν έπεσε για τάκλιν και ήταν μέσα και στα τρία γκολ, ενώ γενικότερα οι "κιτρινόμαυροι" άκουσαν αρκετά... γκάζια για την εν γένει ανασταλτική τους συμπεριφορά. Πάντως, ο Χιμένεθ δεν έμεινε μόνο στις παρατηρήσεις, καθώς επισήμανε στους παίκτες του και τις θετικές αντιδράσεις που είχαν στο παιχνίδι.
Στάθηκε μάλιστα αρκετά στις οργανωμένες αντεπιθέσεις που έκαναν οι παίκτες του με αποκορύφωμα τη φάση που αν ο Μπλάνκο δεν είχε υποδειχθεί οφσάιντ θα μπορούσε η ομάδα του να ισοφαρίσει σε 2-2.
Σκέψεις για 4-4-2
Είναι γεγονός πως ο Χιμένεθ σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα πριν από την προπόνηση της Παρασκευής. Γι' αυτό, άλλωστε, και οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν διπλό στην τελευταία προπόνηση, ακολουθώντας όλη την εβδομάδα ασκήσεις τακτικής.
Πάντως, μέσω των ασκήσεων που πραγματοποίησε χθες έδειξε πως προσανατολίζεται στο 4-4-2, με τους Μπάχα και «Λύμπε» να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο και τους Σκόκο, Μάκο, Καφέ, Λεονάρντο την τετράδα στη μεσαία γραμμή.
Ο Σεβιγιάνος τεχνικός, μάλιστα, σκέφτεται να τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας τους Ματέος και Δέλλα (αν ο «Κολοσσός» ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του), με τους Γιάχιτς και Καράμπελα να αγωνίζονται στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας.
Επίσκεψη από ΕΣΚΑΝ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Σπάτα πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ. Ετσι τη στιγμή που ο Μανόλο Χιμένεθ μιλούσε στους παίκτες του εισήλθε στα αποδυτήρια ο γιατρός της ομάδας, ο οποίος ενημέρωσε για την επίσκεψη του κλιμακίου και για τη διαδικασία που θα ακολουθούσε.
Οι τρεις παίκτες που επελέγησαν να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ ήταν οι Δέλλας, Μανωλάς και Μπλάνκο, με τους υπόλοιπους τέσσερις να προκύπτουν έπειτα από σχετική κλήρωση. Αυτοί ήταν οι Γκερέιρο, Νασούτι, Εντερ και Νικόλτσης, οι οποίοι επίσης κλήθηκαν να δώσουν δείγμα. Σημειώνεται ότι χθες πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ και επτά παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Βόλου.
Κερνάνε οι χαμένοι
Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και η συνολική εικόνα και αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ έχουν βαρύνει αρκετά το κλίμα στα Σπάτα, με τον Χιμένεθ να προσπαθεί χθες να αποφορτίσει λίγο τους παίκτες του.
Γι' αυτό και μετά το ζέσταμα οι «κιτρινόμαυροι» επιδόθηκαν σε «κορόιδο», με τις πλάκες να δίνουν και να παίρνουν, ενώ στη συνέχεια ο Χιμένεθ τους χώρισε σε τρεις ομάδες των οκτώ για να δουλέψουν στις σέντρες και στα τελειώματα των φάσεων με σουτ.
Κάθε παίκτης μπορούσε να κάνει δύο σέντρες και τέσσερα σουτ, με την ομάδα που θα πετύχαινε τα λιγότερα τέρματα να κερνάει γλυκά στην επόμενη προπόνηση. Σε αυτήν ανήκαν οι πιτσιρικάδες Νικόλτσης, Κλωναρίδης, Φροξυλιάς μαζί με τους Γκερέιρο, Νταντόμο, Νασούτι, που θα κληθούν να κεράσουν τους συμπαίκτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου