Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κατατέθηκε η τροπολογία για την Νέα Φιλαδέλφεια!

Αύριο Πέμπτη ψηφίζεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο μέσα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ότι σε περίπτωση που κατασκευαστεί γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια θα περιλαμβάνει το πλάνο και εμπορικούς χώρους - Υπέγραψαν 81 βουλευτές!


Σήμερα κατατέθηκε και… επίσημα η τροπολογία – προσθήκη στην Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αυτή αναφέρει ότι όταν (και σε περίπτωση…) που κατασκευαστεί γήπεδο στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, τότε εκτός από τις αθλητικές χρήσεις επιτρέπονται και εμπορικοί χώροι. Κάτι που αλλάζει κατά πολύ την βάση της συζήτησης για την κατασκευή γηπέδου, μια και τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχουν και εκμεταλλεύσιμοι εμπορικοί χώροι. Η τροπολογία έχει την υπογραφή – στήριξη 82 βουλευτών από όλα τα κόμματα (εκτός ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και αύριο Πέμπτη θα τεθεί προς ψήφιση από τους 300 εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο.


Οι πέντε βουλευτές που κατέθεσαν την Τροπολογία – προσθήκη στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι οι: Γ.Βούρος, Π.Βαρδίκος, Β.Γιουματζίδης, Δ.Καρύδης, Ν.Τζώνης.

Αναλυτικά η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ:
«Στο Ο.Τ 295 του ρυμοτομικού σχεδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος για τις ανάγκες του αθλητικού σωματείου με τίτλο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ), επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων, σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ χώροι ΜΜΕ, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κλπ) καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ), άνευ εφαρμογής των περιορισμών του άρθρου 3, παραγρ. 2 της Αποφ 3046/304/13-1-89 του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59/δ/3-2-89), όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου