Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

«Η μοίρα της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί παντού»!

Ο Τόλης Μπακάλης σε συνέντευξή του στο aek365.gr για την επιτυχία της ομάδας Σάλας της ΑΕΚ να μπει στα πλέι οφ αλλά και να πάρει την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στην πρώτη της χρονιά στη Α Εθνική (ΦΩΤΟ).....




Διανύει την πρώτη του χρονιά στο ποδόσφαιρο σάλας και είναι από τους βασικούς παίκτες στην πεντάδα κι ένας από τους αυτούς που πιστεύουν και στηρίζουν πολύ στην ΑΕΚ. Στον κρίσιμο αγώνα των προημιτελικών που έδωσε η Ένωση με τον Αίαντα Παλλήνης κατευθύνθηκε στις εξέδρες και φιλώντας το Δικέφαλο αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον κόσμο που είχε κατακλύσει τον κλειστό του Γέρακα. Κίνηση που δεν κάνει για πρώτη φορά μετά την επίτευξη ενός γκολ. Ο λόγος για τον Τόλη Μπακάλη ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει δείξει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να δείχνει ότι ήρθε για να μείνει και μαζί με κάποιους ακόμα παίκτες να αποτελέσει την ομάδα του μέλλοντος που θα διεκδικήσει και θα σηκώσει κούπες. Ο 27χρονος ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σάλας όταν έπρεπε αναγκαστικά να διακόψει την πορεία του στο ανοιχτό γήπεδο και από ότι φαίνεται σαν γνήσιος ΑΕΚτζής δεν μετανιώνει για αυτή του την επιλογή. Το aek365.gr συνάντησε τον Τόλη ο οποίος μίλησε για την καταπληκτική πορεία του τμήματος και τους υψηλούς στόχους που βάζουν όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους από εδώ και πέρα και μετά την αλλαγή του αθλήματος. Ενώ λύνει και κάποια παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί όταν είχε ζητήσει την παρουσία του κόσμου σε όλα τα παιχνίδια γιατί η ΑΕΚ χωρίς τον κόσμο της δε νοείται.
_Τα πρώτα σου βήματα να φανταστώ δεν τα έκανες στο ποδόσφαιρο σάλας
_Όχι είχα ξεκινήσει όπως οι περισσότεροι στο μεγάλο ποδόσφαιρο. Είναι αυτό το άθλημα που όλα τα παιδιά προτιμούν να ασχοληθούν και θέλουν κάποια στιγμή να ακολουθήσουν τα βήματα από τα είδωλά τους. Εγώ όμως μετά τον Ολυμπιακός Βόλου όπου και θα έπαιρνα μεταγραφή σε άλλη ομάδα τελικά δεν τα κατάφερα και αναγκάστηκα να σταματήσω. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου.
_ Και ποιος ήταν ο λόγος που άφησες στην άκρη αυτό για να ασχοληθείς με το Σάλας;
Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με ανάγκασε τότε να σταματήσω από το μεγάλο ποδόσφαιρο, αφού δεν γινόταν άλλο να συνεχίζω να παίζω. Έτσι αποσύρθηκα για δύο χρόνια από την ενεργό δράση. Όταν όμως αγαπάς κάτι πολύ δεν γίνεται να το παρατήσει έτσι. Βρίσκεις κάποιους τρόπους να είσαι συνεχώς γύρω του. Έτσι στράφηκα στο ποδόσφαιρο σάλας.
_Πήρες εύκολα αυτή την απόφαση;
Σίγουρα ήταν δική μου επιλογή. Δεν με ανάγκασε κανείς, ούτε πήρα την απόφαση βιαστικά. Έπαιξε ρόλο η ομάδα. Αν δεν ήταν ΑΕΚ δε νομίζω να ήμουν εδώ τώρα. Σε άλλη περίπτωση και με πρόταση από άλλη ομάδα θα έπαιρνα πολύ δύσκολα αυτή την απόφαση. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και παρουσία προπονητή, έχω γνωρίσει πολλούς προπονητές τόσα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο νομίζω τέτοιους ανθρώπους δύσκολα συναντάς. Ενώ η δουλεία που κάνει μέσα στο γήπεδο έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα για την ΑΕΚ.
_Και η ΑΕΚ πως μπήκε στην ζωή σου;
Το καλοκαίρι έμαθα πως η ΑΕΚ διοργανώνει κάποια δοκιμαστικά, τα οποία συνεχίζει και μέχρι σήμερα δύο φορές το χρόνο. Έτσι πήρα την απόφαση να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου. Αμέσως μου έγινε η πρόταση και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Και πάλι ξαναλέω έκανα την κίνηση αφού είδα ότι στην ομάδα με πιστεύουν αρκετά. Εμένα και τις δυνατότητές μου σαν παίκτη.
_Έχεις μετανιώσει γα αυτή την επιλογή; Θα άλλαζες κάτι;
Ότι έχει σχέση με ΑΕΚ δεν με κάνει να μετανιώνω. Ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή μου και χαίρομαι που έχω την τιμή να φοράω την φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας και να της δίνω την βοήθειά μου για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Με τίποτα δεν άλλαζα οτιδήποτε. Ειδικά για άλλη ομάδα. Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ εφόσον το επιθυμεί και η ομάδα. Νομίζω όταν φοράς την φανέλα με τον δικέφαλο είναι η μεγαλύτερη εμπειρία και τιμή συνάμα που μπορεί να έχεις.
_Ας περάσουμε στον κομμάτι ΑΕΚ. Η ομάδα μόλις φέτος ανέβηκε στην Α Εθνική και η πορεία σας είναι εκπληκτική. Εσείς το περιμένατε;
Όταν ξεκινήσει χρονιά πρώτος στόχος ήταν μπούμε στην 4αδα οπωσδήποτε για να εξασφαλίσουμε και την συμμετοχή μας στα πλει οφ παραμένοντας παράλληλα και στην κατηγορία. Κάναμε κάποια καλά παιχνίδια αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε λόγω της απειρίας που έχουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, ενώ είχαμε βρεθεί να είμαστε πολύ κοντά στο σκορ και να διεκδικούμε ακόμα και τη νίκη. Όσο περνά ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί για να μην χάνουμε σε τέτοια ματς. Είναι κάτι που δεν αξίζει στην ΑΕΚ.
_Η είσοδος στην 4αδα σίγουρα σας βοήθησε ψυχολογικά γιατί αποφύγατε την ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Ενώ στη συνέχεια ήρθε και η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.
Εξασφαλίζεις κατηγορία μπαίνοντας στα πλει οφ. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ αυτό που πέτυχε με την πρώτη της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό επίσης θα μας κάνει καλό καθώς θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες που έχουν χρόνια εμπειρία στο άθλημα. Θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε επίπεδο και να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω είναι αρκετά δύσκολη η όλη διαδικασία γιατί οι περισσότεροι παίκτες προερχόμαστε από μεγάλο γήπεδο και είναι διαφορετικό για εμάς να καταφέρνουμε να καταλαβαίνουμε τη νοοτροπία του παιχνιδιού αλλά σιγά- σιγά μπαίνουμε στο κλίμα και τα καταφέραμε. Αυτό όντως είναι μεγάλη επιτυχία και ακολουθούν περισσότερες.
Η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με λίγη τύχη και με βοήθεια αυτού του φανταστικού κόσμου είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να πάμε τελικό να χτυπήσουμε κύπελλο. Κάτι που θέλουμε πολύ εμείς και ο κόσμος της ΑΕΚ.
_Έχετε στοχεύσει σε κάποια θέση στα πλέι οφ;
Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε θέση αλλά θα προσπαθήσουμε μα φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μας χαρίζεται κανείς ούτε εμείς σε κανένα. Το θετικό είναι ότι είμαστε πιο βελτιωμένοι από την αρχή της χρονιάς και με την επιστροφή των παικτών που ήταν τραυματίες είναι σίγουρο ότι θα πάμε πολύ καλά πλει οφ και όσο πιο ψηλά γίνεται.
_Ο κόσμος επιτέλους βρέθηκε στο γήπεδο και μάλιστα δημιούργησε καυτή ατμόσφαιρα. Είναι κάτι που πολλοί το είχατε σαν παράπονο κι επιτέλους έγινε πραγματικότητα.
Αφιέρωσα αυτό το γκολ που πέτυχα χθες στον υπέροχο κόσμο που ήρθε να μας στήριξε και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από κάποιους αν με κάποιες δηλώσεις που είχα κάνει
_Θυμάμαι ότι στα μέσα του πρωταθλήματος είχε δημιουργηθεί μια μικροπαρεξήγηση όταν εσύ είχες ζητήσει από τους οπαδούς να μην σας αφήνουν μόνους και να έρχονται στους αγώνες. Τι ακριβώς είχε γίνει;
Δεν ήταν κάτι το σημαντικό αλλά είχα ζητήσει σε δηλώσεις μου από τους οπαδούς να έρχονται στο γήπεδο γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουμε και κάτι είχαν πάρει στραβά. Όλα αυτά όμως είναι παρελθόν αφού είχαν καταλάβει ότι όλα γίνονται για το καλό της ΑΕΚ μας και έδωσαν δυναμικό «παρών» στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου. Τους αφιερώνω αυτό το γκολ που πέτυχα και τους ευχαριστώ πολύ που ήρθαν στο γήπεδο να μας βοηθήσουν. Όλα τα παιδιά ελπίζουμε ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν με αυτό τον τρόπο σε όλα τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να ξέρουν ότι είναι διαφορετικά να παίζεις με κόσμο στην εξέδρα, ανεβαίνει η ψυχολογία σου και οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν ότι δεν είσαι μόνος σου.
_Τι να περιμένουμε από αυτή την ΑΕΚ;
Φέτος καταφέραμε αυτά τα πράγματα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο ελπίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα να ανεβάσουμε τον πήχη παραπάνω και να φτάσουμε σε σημείο να χτυπάμε πρωτάθλημα. Αυτή είναι η μοίρα της ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και να φέρνει πρωταθλήματα. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι παντού και πάντα πρώτη κι εμείς θα τραβήξουμε αυτό τν δρόμο.
_Πιστεύεις ότι το παράδειγμα της ΑΕΚ θα έπρεπε να το ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες ομάδες και να δημιουργήσουν τμήμα στη Σάλα;
Σίγουρα η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρα σε αυτό και πιστεύω ότι με την είσοδο ενός ακόμα συλλόγου, Παναθηναϊκού Ολυμπιακού , ΠΑΟΚ θα ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Άλλωστε ότι αξίζει σε αυτό το άθλημα να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο εξωτερικό το έχουν σαν το μεγάλο ποδόσφαιρο τα γήπεδα είναι γεμάτα σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν ξέρουν ότι υπάρχει. Οι υπεύθυνοι να κινητοποιηθούν ώστε να ανέβει επίπεδο το άθλημα και θα υπάρξουν και οι συνέπειες. Ο κόσμος θα πηγαίνει γήπεδο, θα υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα και όλα τα υπόλοιπα που δίνουν άλλη βαρύτητα.
_Ας επιστρέψουμε στα προβλήματα που πέρασες και τις δύσκολες στιγμές που κατάφερες να βρεις δύναμη και να τα ξεπεράσεις. Τι σου έδωσε αυτή τη δύναμη;
Με θέληση όλα τα ξεπερνάς και φυσικά όταν υπάρχουν άνθρωποι δίπλα σου που σε στηρίζουν παίρνεις ακόμα περισσότερος θάρρος και κουράγιο. Εγώ είχα ένα τέτοιον άνθρωπο που ήταν ο αδελφικός μου φίλος, Γιάννης Κουτρουλιάς που με έχει στηρίξει σε αυτές τις στιγμές. Θέλω να του πω μέσα από την συνέντευξη ότι τον ευχαριστώ πολύ για ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα για μένα.
_Οι καλές εμφανίσεις σου στο πρωτάθλημα σου έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για Εθνική
Σίγουρα μια τέτοια πρόταση δεν αφήνει κανένα παίκτη ασυγκίνητο. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να φοράει την φανέλα με Εθνόσημο θα δίνω το καλύτερο μου εαυτό με την φανέλα της ΑΕΚ για να πετύχουμε στόχους μας και νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μέσα από την προσπάθεια που κάνω να κληθώ στο μέλλον από τον Ομοσπονδιακό προπονητή.
Who is who
Όνομα: Τόλης
Επώνυμο: Μπακάλης
Ημ. Γέννησης: 15/10/1983
Πρ. Ομάδες: Ιεράπετρα, Ολυμπιακός Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου