Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια!

Τη νίκη που θα απομακρύνει τον κίνδυνο να μην τερματίσει καν στην πρώτη πεντάδα και να μην προκριθεί στα play-offs θέλει η ΑΕΚ απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) υποδεχόμενη τον Πανιώνιο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.


Η «Ένωση» μόνο απόσταση ασφαλείας δεν έχει από τους διώκτες της και χρειάζεται την επιστροφή στις νίκες για να μη βρεθεί προ ακόμη μίας δυσάρεστης έκπληξης. Έτσι ζητούμενο είναι η πρώτη εντός έδρας νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου και το 4-0 επί της Λάρισας. Έκτοτε η ΑΕΚ μετρά πέντε ματς δίχως νίκη τρίποντο στην έδρα της, έχοντας υποστεί τέσσερις ήττες (από Ζενίτ, Ολυμπιακό Βόλου, Παναθηναϊκό και Άρη) και παίρνοντας μία ισοπαλία (κόντρα στην Κέρκυρα). Ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι, καθώς η ομάδα του έχει δεχτεί 12 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια.

Το αγωνιστικό πλάνο

Εκτός μάχης για τον αποψινό αγώνα είναι οι τιμωρημένοι Λαγός, Ντιόπ (που είναι και τραυματίας), ο τραυματίας Γκέντσογλου και για λόγους τακτικής οι Μπερνς, Γεωργέας, Αργυρίου και Νταντόμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να καταλήγει σε ένα σχήμα 4-2-3-1 με δύο ερωτηματικά: τον παρτενέρ του Δέλλα στην άμυνα, αφού τη θέση του Μανωλά διεκδικεί ο Ματέος, αλλά και του τρίτου μεσοεπιθετικού, όπου οι «κολλητοί» Έντερ και Λεονάρντο μάχονται για μία θέση δίπλα στους Λυμπερόπουλο και Σκόκο. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα: Σάχα στο τέρμα, Γιάχιτς και Καράμπελας στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Μάκος και Καφές αμυντικά χαφ και Μπλάνκο σέντερ φορ.

Αναλυτικά η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Δέλλας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Καράμπελας, Καφές, Ματέος, Σκόκο, Λεονάρντο, Μάκος, Μπλάνκο, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπαχά, Έντερ, Λυμπερόπουλος.

«Βλέπει» Αγιόθε

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Αγιόθε Ντίαθ σύμφωνα με την «Εξέδρα». Ο 28χρονος Ισπανός αριστερός μπακ μένει ελεύθερος από τη Μαγιόρκα και το κασέ του είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητές της «Ένωσης». Φέτος έχει 8 συμμετοχές στην Primera Division και πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις στο Κύπελλο Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου