Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι βετεράνοι έστειλαν το μήνυμα!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο φιλικός αγώνας για φιλανθρωπικούς σκοπούς που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων ανάμεσα σε βετεράνους της Εθνικής Ελλάδα και της Μπαρτσελόνα.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν 2.000 φίλαθλοι που ζέσταναν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο με την παρουσία τους, ενώ για την ιστορία νικητές αναδείχθηκαν οι ελληνες με 77-70, σε ένα φιλικό που διεξήχθη προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και το τιμώμενο πρόσωπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μάλιστα ο Κάρλολο Παπούλιας κατά την βράβευσή του στο ημίχρονο του αγώνα και αφού είχαν χορέψει συγκροτήματα παραδοσιακούς χορούς, δήλωσε τα εξής: "Ως παλιός πρωταθλητής του στίβου και του βόλεϊ, τιμάτε όχι μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την αθλητική οικογένεια. Αυτή η εκδήλωση είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη μας. Γέμισε ο τόπος από μεγάλα ονόματα, ονόματα που συγκίνησαν χιλιάδες ευρωπαίους νέους. Ονόματα που είχε χαραγμένα στις μνήμες και την ιστορία¨.
"Οχι στην βία"
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της βίας, ενώ ευχαρίστησε τους παλαίμαχους για την τιμή που του έκαναν: "Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι όλοι εμείς που αγαπάμε και ασχολούμαστε με τον αθλητισμό λέμε όχι στην βία στα γήπεδα και πρέπει να επιστρατευτούμε εναντία στη βία. Δεν μπορεί μία μικρή μερίδα κακών φιλάθλων να αμαυρώνει τον αθλητισμό. Θέλουμε να γυρίσουμε τον αθλητισμό εκεί που τον γνωρίσαμε, εμείς οι παλαιότεροι, οι βετεράνοι, αλλά και να τον μάθουν οι νεότεροι. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έγινε".
Μετά τον τέλος του αγώνα τον λόγο πήραν πολλοί πρωταγωνιστές με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τοπ σκόρερ του ματς με 23 πόντους, να μιλάει πρώτος: "Ελπίζω ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτή στα Γιάννινα ήταν πάρα πολύ ωραία".
Σάκης Τζαλαλής: "Τελικά τα καταφέραμε. Εμείς οι Έλληνες βετεράνοι φέραμε μία μεγάλη ομάδα και τιμήσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανταποκρίθηκε σε κάλεσμά μας και είμαστε συγκινημένοι. Ο σκοπός ήταν ιερός. Ότι χρήματα συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων παίδων, καθώς στην Μονή Ντουραχάν".
Ευθύμης Ρετζιάς: Οι βετεράνοι έχουν ψυχή. Ευχαριστούμε τον κόσμο των Ιωαννίνων που γέμισαν το γήπεδο"
Μπάνε Πρέλεβιτς: "Απολαύσαμε το παιχνίδι. Ευχαριστούμε την Μπαρτσελόνα και ανυπομονούμε να παίξουμε την ρεβάνς στην Βαρκελώνη".
Φεράν Μαρτίνεθ: "Ευχαριστούμε τους Έλληνες Βετεράνους και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Ήταν απολαυστική η επίσκεψή μας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε πολύ".
Γιάννης Ιωαννίδης: "Ο σκοπός μας είναι κοινωνικός. Θέλουμε να οδηγήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό για να αποφύγουν τους παραδρόμους, αλλά και για να δημιουργήσουμε καλούς φιλάθλους".
Λοβέρδος: Η βία δεν ανήκει στον αθλητισμό
"Σήμερα εμείς, ο κ. Αηδόνης ως Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα διατροφής και άθλησης και εγώ ως Υπουργος, θέλαμε αυτή η εκδήλωση να είναι επιτυχημένη, να έρθει ο κόσμος και μέσω του κόσμου, αλλά και των μέσων ενημέρωσης να σταλεί ένα μήνυμα ότι μετά την φάση του ανθρώπου που αισθάνεται νέος και τυπικά θεωρείται νέος, υπάρχουν και άλλες φάσεις, οι ηλικίες των 40 των 50, των 60 και των 70 ετών οι οποίες αντέχουν στο χρόνο.
Μέσω μίας καλής διατροφής και μέσω της άθλησης κάθε μορφής, μπορούμε να βοηθήσουμε την δημόσια υγεία και την υγεία του καθενός μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να δείτε τι μπορούμε. Μπορούμε σε όλες τις ηλικίες εάν το αγαπάμε. Και αυτή η εκδήλωση με τόσο κόσμο και τόσους πολλούς αθλητές από την Ελλάδα και την Ισπανία και με τόσες δυνατότητες των αθλητών σε προχωρημένες ηλικίες σε σχέση με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορούμε.
Εναντίον της βίας, είμαστε ταυτισμένοι 100% με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όποιος πλησιάζει τον αθλητισμό και σε αυτή την εκδοχή του, την εκδοχή της άθλησης καταλαβαίνει ότι η βία είναι φερτή στον χώρο, δεν είναι του χώρου του αθλητισμού".
Χρήστος Αηδόνης: "Είμαστε εδώ σε ένα μεγάλο γεγονός. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που τόλμησαν να κάνουν αυτή την εκδήλωση. Μεταφέρουμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει και όχι για να χωρίζει. Είμαστε εδώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι αθλητισμός είναι φαινόμενο που πρέπει να υποστηρίξουμε".
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού:
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης
Ο Τρίτος αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αργύρης
Οι Βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου και Μιχάλης Παντούλας
Ο Βουλευτής επικρατείας του ΛΑΟΣ, Γιάννης Κοραντής
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Φίλιππας Φίλιος
Ο Περιφεριάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης
Ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης
Οι αντιπεριφεριάρχες Ηπείρου; Γιάννης Καραμπίνας και Παντελής Κολόκας
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρα Γεωργακοπούλου Μπάστα
Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, Κώστας Παταβούκας
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής
Για... την ιστορία, οι σκόρερ της αναμέτρησης:
Ελλάδα (Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Παταβούκας, Ντέιβιντ Στεργιάκος): Αλβέρτης 23 (3), Λημνιάτης 4, Κωνσταντινίδης 2, Πρελιεβιτς 8(2), Σιγάλας 8 (2), Μπαλογιάννης 12 (4), Τόλλιας 9 (1), Χρυσανθόπουλος, Μπουντούρης, Τζαλαλής 6, Παπαδόπουλος, Γιαννούλης 4, Ρετζιάς 1,
Μπαρτσελόνα (Μανόλο Φλόρες): Χιμένεθ 24, Γκαλιλέα 9 (2), Εστεγιέρ 15, Ρετζιάς 4, Σαλβαδόρ Ντίαζ, Χουλιάν Ορτίθ, Μοντέρο, Χουάν Ντομίγκο Νέρο, Μανουέλ Μπος 13 (1), Φεράν Μαρτίνεθ 4, Τζόρντι Ντάρντε 2, Κίκε Αντρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου