Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η διακοπή και η αλλαγή!

Η θέση της ΑΕΚ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα, αλλά και τα λόγια του Χιμένεθ στους παίκτες του χθες στα Σπάτα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο ρεπορτάζ της Ένωσης!



GOAL
«Να σταματήσει το πρωτάθλημα» είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και φυσικά αφορά την προτροπή του Αδαμίδη στον Μπιτσαξή μετά τα όσα γίνονται στην ποδοσφαιρική κοινωνία. Η εφημερίδα αναφέρει: «Πρόταση της ΑΕΚ για αναστολή του πρωταθλήματος, ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα και να υπάρξει κάθαρση. Τα γεγονότα του Σαββάτου και όσα ακολούθησαν θίγουν ευαίσθητες χορδές κάθε κιτρινόμαυρου φιλάθλου. Γι' αυτό και η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να σταματήσει αυτή η παρωδία που εκτυλίσσεται κάθε βδομάδα». Από εκεί και πέρα γίνεται λόγος για την καταγγελία της ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή για το χτύπημα του Ριέρα στον Καφέ που έμεινε ατιμώρητο απο τον διαιτητή, ενώ φυσικά αναφορά υπάρχει και στην ομιλία του Χιμένεθ χθες στα αποδυτήρια: «Σας λέω ό,τι είπα και στους φιλάθλους: θα είμαι εδώ μέχρι τέλους να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε η ΑΕΚ να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό, μέσω του Κυπέλλου και πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».
SPORTDAY
Mε την χθεσινή προτροπή του Αδαμίδη στον Μπιτσαξή να διακοπεί το πρωτάθλημα, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ασχολείται και η SportDay: «Την αναστολή του πρωταθλήματος ζήτησε ο Αδαμίδης, ο οποίος σκέφτεται να προτείνει και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης» αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει με την ομιλία το Μανόλο Χιμένεθ χθες στα αποδυτήρια: «Έχουμε φέρει τον κόσμο στα όριά του. Είναι έξαλλοι μαζί μας κι έχουν δίκιο. Οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να αλλάξουμε αμέσως την εικόνα μας», ήταν το μήνυμα του Ισπανού προπονητή.
Παράλληλα υπενθύμισε στους παίκτες του πως είναι λάθος να σκέφτονται μόνο τον εφικτό στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου αδιαφορώντας για το πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην τερματίσουν καν στην πρώτη πεντάδα. «Δεν υπάρχει μόνο το Κύπελλο. Θέλουμε νίκες και στο πρωτάθλημα», τόνισε.
Φυσικά δεν παρέλειψε να εκφράσει για πολλοστή φορά τα παράπονα για το αστείο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά και να επισημάνει εκ νέου πως το καλοκαίρι στο ρόστερ θα παραμείνουν μόνο όσοι αξίζουν. Ο Μανόλο Χιμένεθ εξακολουθεί να έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης, αλλά και της πλειοψηφίας των οπαδών της ομάδας, καθώς του αναγνωρίζουν ότι δεν ευθύνεται για τον λάθος τρόπο με τον οποίο έχει χτιστεί η ομάδα τα τελευταία χρόνια», τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΕΞΕΔΡΑ
Για την πρόταση αναστολής της ΑΕΚ αναφέρεται και στην Εξέδρα: «Να διακοπεί το πρωτάθλημα «μέχρι νεωτέρας» ζήτησε από τη γγΑ ο Σταύρος Αδαμίδης», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνεται: «Σκέψεις ακόμη και για πρόταση αποκλεισμού από τα Κύπελλα Ευρώπης κάνουν στην ΑΕΚ. Βέβαια ο Παναγιώτης Μπιτσαξής φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΠΑΕ: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει και το καταλαβαίνεις. Μπορούμε όμως να κόψουμε την επιχορήγηση ως πολιτεία σε αυτό το πράγμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο για να πονέσουν κάποιοι στην τσέπη τους και να κινητοποιηθούν». Από εκει και πέρα γίνεται αναφορά τα λόγια του Χιμένεθ τόσο στους οπαδούς την Κυριακή το βράδυ όσο και στους παίκτες του χθες στα Σπάτα, με την εφημερίδα να αναφέρει: «Στην κουβέντα λοιπόν που έκαναν οι οπαδοί με τον Μανόλο Χιμένεθ, φέρονται να του τόνισαν μεταξύ άλλων ότι έχει δίκιο και είναι σωστό να εκφράζει την άποψή του για το υλικό της ομάδας, ωστόσο θα πρέπει να το περιορίσει, να μην το κάνει συνέχεια και ειδικά να μη λέει πως είναι καλοί οι παίκτες όταν κερδίζουν και το αντίθετο όταν χάνουν: «Θέλουμε κατ' αρχάς να ξέρεις ότι δεν σε αμφισβητούμε και πως πραγματικά πιστεύουμε ότι εσύ είσαι ο κατάλληλος για να αλλάξεις την κατάσταση και να φέρεις την ΑΕΚ ξανά στον δρόμο των επιτυχιών». Σχετικά με την ομιλία του προπονητή στους παίκτες η Εξέδρα τονίζει ότι ο Ισπανός στάθηκε στη στιγμή αδράνειας που για πολλοστή φορά εντοπίστησε σε παιχνίδι της ΑΕΚ και έγινε η αιτία να στερηθεί η ομάδα ακόμη μία νίκη.
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Με ειδική αναφορά στο θέμα που προέκυψε χθες με την πρόταση της ΑΕΚ, μέσω Αδαμίδη, στον Παναγιώτη Μπιτσαξή να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι νεωτέρας, «βγήκε» σήμερα η εφημερίδα, καλώντας τις ομάδες μάλιστα να αποχωρήσουν από τη Σούπερ Λιγκα: «Φύγετε από την Σούπερ Λίγκα ή είστε κότες» τονίζει στο πρωτοσέλιδό της η «Ώρα» και σημειώνει: «Κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι. Η ΑΕΚ οφείλει στην ιστορία της να γίνει σημαιοφόρος. Πάρτε τις ομάδες και κάντε άλλη λίγκα. ΤΩΡΑ, όχι αύριο. Δικαίωμα στον τίτλο έχει και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ και ο Άρης και η Λάρισα και ο Ατρόμητος. Αν έχετε κότσια, δώστε ελπίδα στον Έλληνα που στενάζει από το ΔΝΤ». Σχετικά με την πρόταση της ΑΕΚ στον Μπιτσαξή η εφημερίδα αναφέρει ότι πέρα της αναστολής του πρωταθλήματος προτάθηκε να μείνουν οι ομάδες για τρία χρόνια εκτός Ευρώπης προκειμένου να υπάρξει εξυγίανση στο ελληνικό πρωτάθλημα». Σχετικά με την ομιλία του Χιμένεθ στο ρεορτάζ αναφέρετε ότι ο προπονητής είπε στους παίκτες πως «ο κόσμος έχει δίκιο να είναι απογοητευμένος από εμάς. Πρέπει να του δώσουμε χαρά. Όλοι θα κριθείτε από εμένα στο τέλος της χρονιάς. Εγώ θα αποφασίσω το καλοκαίρι για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι».
SCORE
Διάφορα επίκαιρα ερωτήματα θέτει η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο: «Με την ΑΕΚ όμως τι γίνεται; Υπάρχει ελπίδα να σταματήσει η πορεία συρρίκνωσης; Ο κόσμος είναι στο αμήν. Σωστή η πρωτοβουλία της ΠΑΕ που φωνάζει από τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν την άκουσε κανείς. Αίγυπτος... θα γίνουν όλα τα γήπεδα, όσο η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα και αφήνει ασύδοτους τους «νταβατζήδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χτυπήστε τους στην τσέπη, αποκλείστε τους από την Ευρώπη να δούμε ποιοι θα μείνουν». Στα αγωνιστικά τονίζεται ότι ο Χιμένεθ... αντέχει: «Παρά την κριτική που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του παραλόγου ο Ισπανός συνεχίζει πεπεισμένος πως ακόμη η ΑΕΚ μπορεί να σώσει την παρτίδα». Ενώ όσον αφορά τα λόγια του προς τους παίκτες το ρεπορτάζ αναφέρει: «Μία εβδομάδα τα λέγαμε, αλλά... Έχουμε φέρει τους οπαδούς μας στα όρια τους. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου