Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

'Ηττα για την Βασίλισσα!

Η ήττα από τον Ηλυσιακό βάζει την ΑΕΚ σε μεγάλες περιπέτειες για το μέλλον της στην Α1-Εξαιρετική παρουσία του κόσμου που δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα!




Όταν υπάρχει οργάνωση και όραμα όλα γίνονται. Μέχρι και να σωθεί ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε στον «τελικό» επιβίωσης 75-63 της ΑΕΚ, που βρίσκεται με το «ενάμισι πόδι» στην Α2! Το απαιτούμενο «λίφτινγκ» έγινε έγκαιρα (με την άφιξη Παντελή Γαμπιεράκη στα Ιλίσια) και η ομάδα που βρισκόταν με «μηδέν» νίκες παθητικό, έφτασε τις πέντε ενεργητικό ρίχνοντας την «Ένωση» (με τέσσερις νίκες) στο καναβάτσο. Στο κατάμεστο κλειστό των Ιλισίων στήθηκε πάρτι για το βήμα παραμονής στη κατηγορία!
Στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης ο Κορωνιός πέρασε στο ματς τον Μπόιντ. Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο. Βρήκε τους διαδρόμους κάτω από τα καλάθια. Προηγήθηκε 20-15 στο 9΄ με τους Κοχαντάρεβιτς (σ.σ. νέα εντυπωσιακή εμφάνιση), Ντικούδη, Καλλινικίδη να προκαλούν ρήγματα στη ρακέτα του Ηλυσιακού στην οποία παλεύει ο Τόντιτς με βοήθειες από Μπάξτερ και Γαλιώτο.. Ο Φλεβαράκης έριξε στον αγώνα τους Καρύδα-Χατζή αντί των Ουέμπ-Κυρίτση. Ο Ηλυσιακός βρήκε βηματισμό. Πέρασε μπροστά με 22-21 στο 11΄, γεγονός που ανάγκασε τον Κορωνιό να βγάλει εκτός αγώνα τον ανέτοιμο Μπόιντ και να ξαναβάλει τον γερόλυκο Καστλ. Με κρεσέντο Χατζή οι γηπεδούχοι προηγούνται 27-22 στο 13΄ και έχουν τάση να πάρουν τα ηνία. Η είσοδος Κοχαντάρεβιτς δημιουργεί προϋποθέσεις ανατροπής, καθώς με δικά του καλάθια η ΑΕΚ μειώνει 27-26 στο 15΄ ενώ στο παρκέ και στη κερκίδα επικρατεί ένταση. Ο καυγάς Ντικούδη-Μπάξτερ τιμωρείται με τεχνική ποινή. Το «ροτέισον» των προπονητών συνεχίζεται. Η εικόνα δεν αλλάζει δραματικά. Ο Ηλυσιακός προηγήθηκε 36-34 στα 9 δευτερόλεπτα και ο Κορωνιός πήρε τάιμ άουτ. Ο Μπόιντ κέρδισε φάουλ από τον Παπαντωνίου, αλλά αστόχησε και στις δύο βολές. Το ημίχρονο έκλεισε με ψυχολογικό... προβάδισμα (36-34) των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ ισοφάρισε (36-36) με Καστλ στην εκκίνηση. Το τρίτο φάουλ του Κουκουλά και του Καστλ στο 23΄ ανησύχησε τους Φλεβαράκη και Κορωνιό αντίστοιχα. Κυρίως τον δεύτερο, ο οποίος έριξε εκ νέου στο ματς τον Μπόιντ για να προφυλάξει τον Καστλ. Οι παίκτες της ΑΕΚ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το «πικ εν ρολ» των αντιπάλων τους. Ο Κουκουλάς «παίζει βόλεϊ» στη ρακέτα της ΑΕΚ και σε συνδυασμό με το τρίτο φάουλ των Κοχαντάρεβιτς-Ντικούδη η ΑΕΚ αδυνατίζει στα ριμπάουντ. Στο σημείο αυτό (26΄) ο Ηλυσιακός προηγείται 49-42 με σερί 7-0 και δείχνει τάσεις να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Κορωνιός «επί ματαίω» προσπαθεί να ξεκλειδώσει την άμυνα Φλεβαράκη, αλλά δεν έχει ούτε την έμπνευση (ο ίδιος), ούτε τη διάθεση (οι παίκτες του). Το 56-46 στο 32΄ ήλθε φυσιολογικά. Το τρίποντο Μπόιντ στο 33΄ με το οποίο το σκορ έγινε 56-49 και του Ντικούδη (58-52 στο 34΄) έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ, η οποία είχε μέχρι τότε 1/11 σουτ. Οι παίκτες της πήραν θάρρος, αφυπνίστηκαν (πάλι καθυστερημένα) και μείωσαν σε 60-57 στο 36΄, αλλά η ΑΕΚ έχασε τον Κοχαντάρεβιτς. Ο κορυφαίος «Ενωσίτης» αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Ο Καστλ με 2/3 βολές μείωσε 62-59, αλλά ο Ηλυσιακός είχε την ποιότητα και τη ψυχή να αντέξει στην αντεπίθεση της ΑΕΚ. Πέρασε μπροστά 68-61 με 2/2 βολές Τόντιτς στο 39΄ και «τελείωσε» την πολύπαθη ΑΕΚ...
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 36-34, 54-46, 75-63.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πηλοίδης, Μπήτης
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Καρύδας 14 (2), Ουέμπ 3 (1), Κυρίτσης 12, Χατζής 7, Παπαντωνίου 1, Κουκουλάς 9, Τόντιτς 11, Κασελάκης, Μπάξτερ 11 (1), Γαλιώτος, Ντόουσον 6.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 6, Κοχαντάρεβιτς 23, Νικολαίδης 11 (1), Παπανικολάου, Χαρτ 5 (1), Ντικούδης 12 (1), Δορκοφίκης 1, Καλλινικίδης 2, Μάντιτς, Μπόιντ 3 (1 τρίποντο, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 3 λάθη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου