Photobucket

powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βασιλακόπουλος: «Η Α1 είναι σε αδιέξοδο»!

Mε αφορμή την επίσκεψή του στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε
στον Athletic Radio 104,2 για όλους και για όλα.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε την αγωνία του για το πρωτάθλημα της Α1, καθώς όπως τόνισε και ο ίδιος «υπάρχει λάθος μοντέλο», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι σκέψεις για τη Μεσογειακή Λίγκα γίνονται για αυτόν τον λόγο, ώστε το ελληνικό μπάσκετ να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε ακόμα για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ αλλά και για το κρητικό μπάσκετ, καθώς τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει η τοπική ένωση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Athletic Radio 104,2:

Για την παρουσία του στο Ηράκλειο τη Δευτέρα: «Σαν πρόεδρος έχω την υποχρέωση να παρίσταμαι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν πρέπει να καθόμαστε σε μια καρέκλα και να είμαστε εκεί μόνιμα. Έχουμε την υποχρέωση να πηγαίνουμε όπου χρειάζεται γιατί θέλουμε να βοηθάμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που είχαν την σκέψη για αυτές τις εκδηλώσεις».

Για τη νέα διοίκηση της ΕΚΑΣΚ: «Ο Μιχάλης Δασκαλάκης είναι ένας εργάτης του κρητικού μπάσκετ. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια και γνωρίζω τη δουλειά που έχει κάνει. Γίνεται μια νέα προσπάθεια στην ΕΚΑΣΚ και πραγματικά χρειάζεται στήριξη, ώστε το κρητικό μπάσκετ να συνεχίσει την άνοδο των τελευταίων χρόνων».

Για την εικόνα που έχει για το κρητικό μπάσκετ: «Οφείλω να ομολογήσω πως παρά την κάμψη που υπάρχει στο άθλημα, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε το κρητικό μπάσκετ να ανέβει. Γίνονται σημαντικές προσπάθειες και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν επιτυχίες τον τελευταίο καιρό, όπως και η συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από την Κρήτη στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ: «Ο Βασίλης Ξημέρης και οι συνεργάτες του κάνουν πολύ καλή προσπάθεια. Γίνεται προσπάθεια ώστε να πρωταγωνιστήσει το μπάσκετ στην Κρήτη. Όπως σημαντική προσπάθεια κάνει και το Ρέθυμνο. Οι άνθρωποι βοηθούν, υπάρχει η δυνατότητα και στο έμψυχο δυναμικό. Οι ομάδες υστερούν λίγο στις υποδομές, όμως βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια και θα βρεθεί η λύση σε αυτόν τον τομέα».

Για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια»: «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε την λύση. Έχω προγραμματίσει και μια συνάντηση με τον φίλο μου, τον δήμαρχο Ηρακλείου, τον Γιάννη Κουράκη. Πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα με τον δήμο Ηρακλείου και το κλειστό θα δοθεί στις ομάδες της πόλης».

Για το πρωτάθλημα της Α1: «Είμαστε σε αδιέξοδο. Υπάρχει ένα λάθος μοντέλο. Πρέπει να καταβάλουμε όλοι προσπάθειες ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο. Γι' αυτό έγινε και η πρόταση για τη Μεσογειακή Λίγκα. Πάνω απ’ όλα χρειάζονται κάποια έσοδα . Υπάρχει γενικότερα μια κρίση στην Ευρώπη και θέλω να είμαι μεσάζων για να λυθούν τα προβλήματα».

Για την πρότασή του περί ίδρυσης της Μεσογειακής Λίγκας: «Υπάρχουν πλαίσια που θα γίνουν για να συμμετέχουν οι ομάδες. Αν μπορούν και άλλες ομάδες θα συμμετέχουν εκτός των μεγάλων. Θα χρειαστούν γήπεδα μεγάλα, μπάτζετ και υποδομές. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, πληρούν τις προϋποθέσεις δύο πόλεις, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

Για τη συνάντηση με τον σεΐχη: «Είναι κοινό το ενδιαφέρον για τη δημιουργία αυτής της Λίγκας .Έχουμε κοινές ανησυχίες, διατυπώνω τις απόψεις μου και τον περιμένω σε μια νέα συνάντηση για να ολοκληρωθεί η σκέψη, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η Λίγκα».

Για το νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας: «Μέσα στον επόμενο μήνα θα λυθεί και αυτό το θέμα. Εξάλλου η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ξεκινάει τον Ιούνιο, όμως δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τότε ώστε να καταλήξουμε στο νέο προπονητή. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, καθώς δεν είναι σωστό να γίνει την παρούσα χρονική στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου